WWW.PROTu-154.org
Список форумов Project Tupolev Team Вход Регистрация FAQ Пользователи Поиск

Список форумов Project Tupolev Team » Project Tupolev Support fórum (česky a slovensky) » SCS Tu-134 GPS На страницу 1, 2  След.
Начать новую тему  Ответить на тему Предыдущая тема :: Следующая тема 
SCS Tu-134 GPS
СообщениеДобавлено: Ср Авг 22, 2007 02:40 Ответить с цитатой
priskac
Курсант
Зарегистрирован: 11.02.2007
Сообщения: 26
Откуда: Kosice - Slovakia




Zdravim panstvo,

chcem sa opytat, rozbehal niekto napriklad KLN90 GPS pod novou Tu-134? Ja som to skusal, ale nejak mi to neslo, tak ja len ze ak by sa niekto nasiel kto to rozbehal tak by sa mohol podelit.

Diky.

Peto
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Ср Авг 22, 2007 16:23 Ответить с цитатой
balooo
Правак
Зарегистрирован: 13.11.2005
Сообщения: 123
Откуда: LKPR, LKHK




Bude-li to stejne snadne, jako u predchozi verze, tak hodim panel.cfg vecer jen co prijdu z prace. Podminkou je nainstalovany nektery z PT svihaku, nejlepe beta Tu-154M, pripadne samotny balik KLN-90b.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Ср Авг 22, 2007 19:51 Ответить с цитатой
balooo
Правак
Зарегистрирован: 13.11.2005
Сообщения: 123
Откуда: LKPR, LKHK




Tak tady to je- v adresari Aicraft\SCS Tu-134A\Panel.2 editujte soubor PANEL.cfg a doplnte tucne radky na uvedena mista.
Pro verzi s vyhlidkovou terasou pro navigatora provedete to same v adresari panel.1, pouze zvednete cislovani Window na 10. (pridate jako posledni).
GPS aktivujete pomoci Shift-6.


Panel.cfg:


[Window Titles]
Window00=Captain
Window01=Copilot
Window02=Navigator
Window03=Engines
Window04=Overhead
Window05=Ext
Window06=Left
Window07=Electro
Window08=Minipanel
Window09=KLN-90B

Fixed Window30=Forward Right
Fixed Window31=Right
.
.
.
[Window08]
file=window.bmp
size_mm=1024,768
windowsize_ratio=1
position=7
visible=1
ident=MINIPANEL

gauge01=scs_tu134!KUS, 892,643,120,120
gauge02=scs_tu134!VM-15, 759,643,120,120

[Window09]
Background_color=0,128,128
size_mm=431,147
window_size_ratio=1.000
position=1
visible=0
ident=12700
render_3d_window=0
nomenu=0

gauge00=kln90b!Kln90B, 0,0,431,147


[Fixed Window30]
file=FR.bmp
position=7
.
.
.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Ср Авг 22, 2007 21:35 Ответить с цитатой
priskac
Курсант
Зарегистрирован: 11.02.2007
Сообщения: 26
Откуда: Kosice - Slovakia




Baloo dik toto som vedel, ja to mam miesto toho trimble, problem je ten ze ako prinutit AP aby letel podla GPS? lebo teraz to je tak ze Ti to ukazuje trasu a ty rucne korigujes trasu podla toho, ale ja som mal na mysli aby mi AP sam letel podla GPS.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Ср Авг 22, 2007 21:47 Ответить с цитатой
Fabo
КВС
Зарегистрирован: 16.07.2005
Сообщения: 1100
Откуда: Slovakia, near Kosice (LZKZ)




priskac
Asi nijak. Mozno pomocou listy a couplovania KLN s HDG... chcelo by to SDKcko od Romana, ale to nemame...

_________________
"When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return."

Peter Fabian
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Ср Авг 22, 2007 22:21 Ответить с цитатой
priskac
Курсант
Зарегистрирован: 11.02.2007
Сообщения: 26
Откуда: Kosice - Slovakia




no ja som vcera skusal urobit prepinac na prepinanie NAV - GPS mod, ale nejak to neslo, asi budem musiet prekopat AP z PT154M ze ako to maju urobene tam, len som sa opytal skor nez sa do toho pustim ci to nahodou niekto nema aby som s tym zbytocne nestracal cas ak to uz niekto urobil.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Чт Авг 23, 2007 08:50 Ответить с цитатой
priskac
Курсант
Зарегистрирован: 11.02.2007
Сообщения: 26
Откуда: Kosice - Slovakia




Zdravim panstvo,

no skusal som prekopat ten PT154, zistil som ze oni to maju urobene ako gau, takze cesta tadeto nevedie. Jedine mozne riesenie je teda urobit novy AP. Kedze ich AP je urobeny cez premenne, takze to je programovanie az az a popravde by bolo asi jednoduchsie urobit novy AP odznova nez najprv 2 - 3 dni zistovat po niekom ako to ten dotycny myslel.

Takze otazky zneju:

1. v real Tu-134 maju navigaciu podla GPS, alebo sa riadia iba stylom ze sa priblizuju manualne k trase co im nakresli GPS ? - vid to co som riesil o par prispevkov vyssie

2. ak to real Tu-134 dokaze, myslim letiet podla GPS, ako maju urobeny AP, resp. prepinanie medzi NAV a GPS navigaciou ?

3. bol by zaujem vlastne o to ak by som sa pustil do noveho AP? (priznam sa ze az taka trivialna vec to nieje, preto sa pytam ci by niekto mal zaujem).

Takze ak Vas smiem poprosit, skuste sa opytat svojich ruskych kamosov hlavne na otazku cislo 1 a 2.

Ono mam v hlave nejaku takuto filozofiu:

cele by to pozostavalo zo zmeny pre tlacilo ZK - VOR, a napriklad na panely pri GPS (Shift+3 - pri verzii s plnym cumakom) by pribudol jeden prepinac NAV - GPS (urcite tuto funkciu poznate z default Boeinga napriklad) a fungovalo by to na baze ze mod ZK by nebol zmeneny, v podstate sa jedna o funkciu heading, ale rozdiel by bol pri zopnuti do modu VOR. Tu by nastala zmena, lebo on by najprv zistil ze ci je prepnuty v rezime NAV - v tomto pripade by to fungovalo ako doteraz (cize radialy + v podstate localizer rezim), alebo by to bolo prenute v rezime GPS, v tomto pripade by ako zdroj dat bralo GPS. Toto je nejaka moja predstava o tom. Pripadne skuste navrhnut ze ako by ste si to predstavovali vy, resp. ak zistite ze ako to je v reale tak by som to urobil presne podla toho. Ono cele to zavisi od toho ze co povedia nasi rusky kolegovia na tie moje otazky cislo 1 a 2.

Tod, to je zatial nateraz odomna vsetko, skuste sa prosim k tomu pani vyjadrit.

Diky moc.

Peto
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Чт Авг 23, 2007 10:34 Ответить с цитатой
Willhelm
Курсант
Зарегистрирован: 18.12.2006
Сообщения: 20




Včera jsme se s Belkinem dostali na MAKCu do Tu-134B (Vystavovaná verze byl takový hybryd - interiér překopaný na bizjet.) a lehce jsme pokecali s komandírem co s tím lítá 30 let. V kokpitu měli na středním sloupku mezi piloty KLNku - ale létá se na 3K mod. Žádné propojení mezi KLN a autopilotem v 134 není.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора

СообщениеДобавлено: Чт Авг 23, 2007 10:48 Ответить с цитатой
priskac
Курсант
Зарегистрирован: 11.02.2007
Сообщения: 26
Откуда: Kosice - Slovakia




Willhelm jo super diky, takze tymto padom je zbytocne na tom robit Улыбка

pripadne ak chcete tak tu posielam moju upravu na umiestnenie KLN90

[Window05]
file=ext.bmp
size_mm=369,251
window_size_ratio=1.00
position=8
ident=10005
visible=0
nomenu=0
gauge00=scs_tu134!UVID_F, 4,4,103,118
gauge01=kln90b!Kln90B, 96,157,269,90
//gauge01=scs_tu134!Trimble, 96,157,269,90
gauge02=scs_tu134!idr, 12,138,72,72
gauge03=scs_tu134!msrp, 114,4,251,146



ako vidite je to iba vymena toho Trimble za KLN, na panely Shift + 3.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Чт Авг 23, 2007 18:06 Ответить с цитатой
balooo
Правак
Зарегистрирован: 13.11.2005
Сообщения: 123
Откуда: LKPR, LKHK




Tak teď už tomu rozumím, mě se to zdálo nějaký jednoduchý ;-)
V reálu to opravdu není propojeno (neexistuje-li někde výjimka). Já mám radši tu GPS samostatně, protože se dá nechat nahoře nebo jinde i během startu a nezaclání na místě, kde potřebuju s něčím točit.
Jinak pánové výletníci, doufám, že dostatečně dokumentujete! V Košicích by mohlo být promítání, třeba současně s vymítáním ďábla z láhve. :-D
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Пт Авг 24, 2007 15:24 Ответить с цитатой
lob
Курсант
Зарегистрирован: 24.08.2007
Сообщения: 1




Zdravím pánové, vzhledem k tomu, že jsem na tomto linku: http://www.airliners.net/open.file/0267213/L/ objevil foto, kde je kabina mimo dvou KLN vybavena i FMS, předpokládám, že zřejmě v nějakých exportních verzích nebo při dodatečných úpravách některých uživatelů bylo zajištěno, aby AP byl propojen ať již na nějaký typ GPS a nebo přímo spolupracoval s FMS. Jinak postrádám smysl zabudování FMS ať již z provozních či ekonomických důvodů. Myslím si, že by nebylo špatné, kdyby byla i v simu možnost použít v TU134 GPS klasickým způsobem a ne jen jako nápovědu kudy kam. Lob
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Вс Авг 26, 2007 23:29 Ответить с цитатой
Willhelm
Курсант
Зарегистрирован: 18.12.2006
Сообщения: 20




lob
FMS byly i v českých Tu-154M - dodali jsme si je tam sami, jak moc byly napojené na autopilota nevím, každopádně se traduje pěkná historka, jak se nám 154 vrátily ze servisní prohlídky z Ruska s FMS v igelitovém pytlíku s tím, že tohle tam rozhodně nepatří. Doba se ale asi změnila, protože jsme tady viděli experimentální 154 s FMS, úplně jiným panelem a fly-by-vire ovládáním - slouží pro výzkum optimalizace práce posádky, efektivitu pracovního prostředí pilotní posádky atd. Ale tohle už pro mě není tučko jak ho mám rád. Takže každé tučko s FMS je prostě bastard. Kdo chce lítat podle FMS má tady bulíky a árbuzy, že ááááno...?
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора

СообщениеДобавлено: Пн Авг 27, 2007 15:08 Ответить с цитатой
Belkin
КВС
Зарегистрирован: 04.01.2007
Сообщения: 484
Откуда: Кладно/Kladno, Чехия/CZ (LKKL)




Pokud jde o TU-154 a 134, musíte si uvědomit, jaké funkce nabízejí jejich autopiloty. U 154 je možno tyto elektronické vylomeniny připojit k autopilotu, ale jen na laterální kanál (mod HBY), kdy si letadlo myslí, že letí na signály od NVU, ale ve skutečnosti od GPS nebo FMC. Vertikální ovládaní pokud vím u ČSAckých umožněno nebylo - ostatně by to ani nebylo logické. Představte si, že FMC by dala příkaz stoupat (zvětšit sklon), ale nemohla by dát příkaz k přidání režimu. To by smrdělo stallem.

134ka pak žádný NVU mod nemá, a lítá se bud v ZK modu, nebo před kolečko RAZVOROT.

Kdyby bylo možné KLNku u 134 propojit s AP, určitě by to už rusové udělali. Myslím si teda, že je to technicky nemožné, ale více by nám určitě řekl Jirka Jonák.

_________________
-вв-

------------------------------------
Пора в путь-дорогу,
Дорогу дальнюю, дальнюю, дальнюю идем.
Над милым порогом
Качну серебряным тебе крылом…
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Пн Авг 27, 2007 18:00 Ответить с цитатой
Fabo
КВС
Зарегистрирован: 16.07.2005
Сообщения: 1100
Откуда: Slovakia, near Kosice (LZKZ)




Belkin
No podľa mňa by teoreticky bolo možné napasovať signál navigačného zariadenia medzi AP a NAS-1. Otázkou zostáva, ako je to v reále s náročnosťou a cenou takéhoto riešenia.

PS: máš PM.

_________________
"When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return."

Peter Fabian
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

СообщениеДобавлено: Пн Авг 27, 2007 18:27 Ответить с цитатой
balooo
Правак
Зарегистрирован: 13.11.2005
Сообщения: 123
Откуда: LKPR, LKHK




Já bych se bál tvrdit, že je to nemožné, ale...
Tu-134B (plný čumák) umí držet zadaný heading, radiálu VORu, radiálu, kurz a orbitu ve vztahu k RSBN a umí držet skutečný kurs podle NAS (autonomní navigace s dopplerem). Tím zásadním ale dle mého laického názoru je schopnost točit zatáčky - navazovat na traťové úseky. Tu-154 umí automaticky zatočit a využívá tak schopnosti dvou navigačních modulů v NVU - aktivní a následující. V Tu-134 a třeba An-24RV to tak není, tam je mašinka jenom jedna a točí se ručně. Autopilot sice umí "letět za ráfičkou", ale je potřeba ho tam ručně poslat a je to takový násilný. Proto se doporučuje naletět úsek ručně, srovnat a pak nechť pracují ruské stroje.

Také by mě zajímalo, jak KLN napojená na AP funguje - jestli posílá informace - "toč vlevo o x°, toč vpravo o y°", nebo toč doleva / leť rovně / toč doprava. HDG asi dávat nemůže, protože není synchronizována s kurzovým systémem letadla. Další možností je, že by KLN tahala za "ráfičku", jako to je u Tu-154.
Jinak buďto tady, nebo na péráku, nějaká dobrá duše dávala ke stažení články o Tu-154 z L+K v pdf. Bylo tam i povídání o zástavbě FMS, že snad to bylo specielně rusama certifikovaný, že se tomu může vyndat NVU a dostalo to takový ty bumážky, že se s tím může lítat po světě.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение

SCS Tu-134 GPS
 Список форумов Project Tupolev Team » Project Tupolev Support fórum (česky a slovensky)
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы не можете скачивать файлы
Часовой пояс: GMT + 3  
Страница 1 из 2  
На страницу 1, 2  След.
  
  
 Начать новую тему  Ответить на тему  


  Powered by phpBB © 2001-2005 phpBB Group. Designed for protu-154.org | Webmaster - ^COOLER^