WWW.PROTu-154.org
Project Tupolev Team Forum Index Log in Register FAQ Memberlist Search

Project Tupolev Team Forum Index » Project Tupolev Support fórum (česky a slovensky) » Tu154M - Rychlomer a podvozok
Post new topic  Reply to topic View previous topic :: View next topic 
Tu154M - Rychlomer a podvozok
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 22:08 Reply with quote
peter.ms
Курсант
Joined: 16 Dec 2009
Posts: 7
Location: Brno




Ahoj priaznivci ruskych strojov.

Pocas treningu s timto lietadlom sa mi stava ze mi z nicoho nic rychlomer prestane ukazovat (t.j. spadne na nulu). Ukazatel machova cisla ale pracuje dalej spravne. Stretol sa uz niekto s tim? Moze na to mat vplyv okolne pocasie?

Spolu s tym sa opytam, pri akej rychlosti sa da vysunut podvozok? Obcas sa mi stane ze aj ked uz letim pomaly na finale, klapky vysunute, tak podvozok sa jednoducho nevysunie, po case zasvieti na kontrolkach podvozku cervene pole a zacne hukat sirena.

Skusal som korigovat rychlost a pod ale zatial bezvysledne. Za kazdu radu budem povdacny a snad sa k tomu dobojujem aj sam.

zdravi Peter
View user's profile Send private message

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 12:28 Reply with quote
Belkin
КВС
Joined: 04 Jan 2007
Posts: 484
Location: Кладно/Kladno, Чехия/CZ (LKKL)




Na podvozek je limit 400 km/h.

Záležitost s rychloměrem je bohužel známá chyba při určitém počasí, ale trvá tak 10 sekund, takže to chce vydržet.

Jak jsem si přečetl tvé dotazy, doporučím Ti i několikrát odletět si celý let Praha - Bratislava podle tutoriálu včetně dodržování rychlostí a úkonů, abys získal návyky na postupy , zjevně v tom máš ještě rezervy.

_________________
-вв-

------------------------------------
Пора в путь-дорогу,
Дорогу дальнюю, дальнюю, дальнюю идем.
Над милым порогом
Качну серебряным тебе крылом…
View user's profile Send private message

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 13:29 Reply with quote
peter.ms
Курсант
Joined: 16 Dec 2009
Posts: 7
Location: Brno




Dakujem za odpoved.

S tim rychlomerom je to ale divne, pretoze me prestava fungovat uplne, neobnovi sa ani po 10 sekundach, ale ak je to tim pocasim tak alespon viem co to sposobuje. Skusim s tim zaexperimentovat aby som vedel ako to reaguje na to pocasie.

Ten let Praha - Bratislava lietam kedy mozem prave kvoli tomu, ze by som sa to rad naucil tak ako to ma byt. Podla mna to robim rovnako a aj tak sa mi vcera 2x po sebe stalo ze sa mi ten podvozok nevysunul. Je mi jasne ze nieco robim spatne, ale zatial neviem co, preto som vas skusenejsich chcel poprosit o napovedu co mozem robit spatne, dalej si snad poradim Улыбка

P.M.
View user's profile Send private message

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 17:35 Reply with quote
Belkin
КВС
Joined: 04 Jan 2007
Posts: 484
Location: Кладно/Kladno, Чехия/CZ (LKKL)




K vysouvání podvozku je třeba:


    Hydraulický tlak
    rychlost menší než 400 km/h
    pákam podvozku v dolní poloze (musí v ní zůstat, dokud borťák nezahlásí "Ovladač podvozku neutrál", pak teprv může do neutrálu)

_________________
-вв-

------------------------------------
Пора в путь-дорогу,
Дорогу дальнюю, дальнюю, дальнюю идем.
Над милым порогом
Качну серебряным тебе крылом…
View user's profile Send private message

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 02:24 Reply with quote
peter.ms
Курсант
Joined: 16 Dec 2009
Posts: 7
Location: Brno




Tak som uz prisiel na to preco vlastne som sa dostal k tymto problemom.

Ako mi odpovedal Belkin, ze to lietadlo ma bug s tym rychlomerom pri specifickom pocasi . Lietal som pri realnom pocasi (velmi nizka viditelnost), pri ktorom mi rychlomer prestal fungovat takmer okamzite po vzlete a uz viac sa nesrovnal. Lietal som len podla rychlomeru machovho cisla a to asi bola chyba pri ktorej som proste nesplnil podmienky na vysunutie toho podvozku.

Po vypnuti toho realneho pocasia a lietani pri "peknom" defaultnom pocasi som sa viacej s tymi problemami nestretol a lietadlo funguje korektne.

Belkinovi dakujem za poznamky.

P.M.
View user's profile Send private message

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 12:17 Reply with quote
Belkin
КВС
Joined: 04 Jan 2007
Posts: 484
Location: Кладно/Kladno, Чехия/CZ (LKKL)




Tak mě napadá, zapnul jsi ohřev pitotovy trubice? Protože bug s rychloměrem je jen dočasný a rozhodně nemůže trvat celý let.

_________________
-вв-

------------------------------------
Пора в путь-дорогу,
Дорогу дальнюю, дальнюю, дальнюю идем.
Над милым порогом
Качну серебряным тебе крылом…
View user's profile Send private message

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 03:29 Reply with quote
peter.ms
Курсант
Joined: 16 Dec 2009
Posts: 7
Location: Brno




nie, nezapnul som si ten ohrev ale kazdopadne to skusim.
View user's profile Send private message

Tu154M - Rychlomer a podvozok
 Project Tupolev Team Forum Index » Project Tupolev Support fórum (česky a slovensky)
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
All times are GMT + 3 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Post new topic  Reply to topic  


  Powered by phpBB © 2001-2005 phpBB Group. Designed for protu-154.org | Webmaster - ^COOLER^